www.simonfaber.eu

Een korte werkweek was mijn deel de afgelopen week. Ik moest vrijdag vrij nemen. De reden? De dochter van mijn zusje, in de volksmond mijn nichtje genoemd, studeerde af als medische dokter arts in Leiden. En ze mocht bij dit gebeuren 10 mensen uitnodigen. Ik was dus zeer vereerd dat ik hierbij ook aanwezig mocht zijn. Dus vrijdag, samen met mijn ouders, richting Leiden gereden. Ik was nog nooit in Leiden geweest, maar wat ik ervan gezien heb, viel het mij beslist niet tegen. Het lijkt mij een gezellige stad. De uitreiking van de bul vond plaats in het oudste gebouw zo'n beetje van de universiteit. Gebrandschilderde ramen met Willem van Oranje erop (die de universiteit aan Leiden had geschonken) en meer van die 16e eeuwse spullen. Wel indrukwekkend allemaal. Mijn nichtje ontving met 10 andere kandidaten nog haar diploma. Zij werd nog extra in het zonnetje gezet, omdat ze als enige van de 11 afgestudeerde artsen cum laude was geslaagd. Toen dat bekend werd gemaakt had mijn zus het toch even te kwaad. Haar dochter cum laude afgestudeerd! Ik kan me dat heel goed voorstellen. Na de uitreiking nog weer naar Alphen aan den Rijn getogen voor een borrel en wat eten, en daarna wederom naar Leiden. Mijn zwager had voor de gelegenheid een kroeg in Leiden afgehuurd om daar nog even te vieren dat zijn dochter was afgestudeerd. U begrijpt, het werd wat laat op vrijdag.
Op zaterdag zijn we nog naar het oosten van het land gereisd. We hebben vrienden in Enschede wonen, en de man van het stel vierde het feit dat hij met pensioen ging. Iets waar wij nog lang naar uit mogen kijken. Maar ik gun het hem van harte. Dus ook op zaterdag was het laat voor wij weer terug waren gekeerd in het midden van het land, en tussen de klamme lappen kropen.
En dat waren alweer de hoogtepunten van het weekend. Op zondag namelijk alleen maar uitgeslapen en gecomputerd. En een verstopte afvoergoot van mijn schuur ontstopt. Maar om dat een hoogtepunt te noemen voert wat ver.....