www.simonfaber.eu

De afgelopen week stond in het teken van de kerst bijeenkomsten. Maandag organiseerde mijn klant een kerst bijeenkomst onder de pakkend titel Foute truien party. Helaas kon ik daar niet bij zijn. Op donderdag ging mijn eigen werkgever los. In het verleden werden deze parties georganiseerd door een paar afdelingen tegelijk te laten komen. Nu had mijn werkgever besloten om de hele bups in een keer uit te nodigen voor een kerst borrel. U weet hoeveel werknemers mijn werkgever in Nederland heeft? Dus het was druk. Bijzonder druk. En de last der jaren begon nu ook bij mij zijn tol te eisen. Want behalve dat het beredruk was, was het ook een teringherrie. En opa kan daar niet goed meer tegen. Ik vind het niet zo fijn om mijn gesprekken die ik dan heb te moeten schreeuwen. Dus ik ben niet helemaal tot het einde van de party gebleven, zoals u zich kunt voorstellen. Het weekend dan maar? Helaas viel het weekend zwaar tegen. Op vrijdag avond begon ik mij al niet lekker te voelen, en de volgende ochtend had ik koorts, overal spierpijn en hoeste ik de longen uit mijn lijf. Ik heb de zaterdag zelfs in bed doorgebracht. En dat doe ik niet gauw. Op zondag begon ik al weer aardig op te knappen. Zul je net zien. Voor het eerst in jaaaaaren weer eens ziek, en dan gebeurt dit alleen maar in het weekend. Het is niet anders. Maar met paracetamol en alcohol los je heel wat symptomen op.

Laten we de week beginnen met de woensdag. In mijn geval is dit niet pensioenwoensdag, maar nog gewoon Hump Day, zoals de Amerikanen de woensdag betitelen. Je gaat namelijk over de hump, maar goed. Ik ga dit niet verder uitleggen. Woensdag dus. Dit keer niet gevuld met werk maar een dagje uit met Marjolein naar Den Haag. Ook leuk. En het breekt de werkweek keurig in twee stukken. We hebben ons uitstekend vermaakt in het Haagse. En in de avond nog lekker uit eten geweest in Leusden. Ik had een schotel met veel vlees. Dus de kreet is hier zeker weer van toepassing: LEKKKKUUUUURRRRHHHHH! Ik word zo langzamerhand wel een beetje zat van al die regen. Bah. Het mag wel eens afgelopen zijn. Maar op zaterdag kwam de regen nog niet eens zo verkeerd uit. Sinterklaas is namelijk uit het land, dus dat is in huize Faber het sein om de kerstboom op te zoeken en te versieren. Als hij eenmaal staat is het wel mooi. Maar er gaat toch wel wat tijd inzitten. Verder is het in deze tijd van het jaar gebruikelijk dat verzekeringsmaatschappijen weer hun jaarlijkse premie verhogingen aankondigen. Kon dat vroeger door middel van een brief, nu krijg je een brief dat je moet gaan kijken op het internet voor je polisvoorwaarden. Lijkt mij minder efficient, want waarom doe je dat dan niet meteen in de brief die je toch stuurt om mij te verwijzen naar de internet pagina. Maar ik heb hier dan ook niet voor doorgeleerd. Gevolg is wel dat je dus even weer bezig bent met DigId’s en polissen. En zo gaan de dagen in vreugde voorbij. Ook hebben we nog in onze plaatselijke rommelwinkel een leuke leunstoel voor Marjolein weten te scoren voor 35 Euro. Omdat ze niet zo groot is wilde ze een redelijk kleine leunstoel, en die hebben we dan ook weten te scoren in ons dorp. En op zaterdag avond vierde mijn zwager het feit dat hij 65 geworden was. Vroeger ging je dan met pensioen, nu mag hij nog 2 jaar. Met zijn hele familie gingen we bowlen. En dat gaf bij mij nog wel flashbacks naar onze Kast reunies, waarin we onder andere een wedstrijd gingen houden wie de bal het hardste kon gooien. Dat was zaterdag niet het geval. Maar ik kan wel met gepaste trots vermelden dat ik van alle deelnemers de hoogste score gegooid heb. Namelijk 109. Beter dan mijn neven!! De oude man kan het dus nog. Op zondag waren er zowaar een aantal aaneengesloten uren aan te wijzen waarop het niet regende. Dus u voelt het al aankomen, de motor weer naar buiten gereden. En dit, samen met de standaard klussen op zondag, waren weer de belevenissen van de dag.

Veel staat mij niet meer bij van de afgelopen week. Maar dat zal ook aan mijn leeftijd liggen. Het geheugen is niet meer wat het geweest is. Wel staat mij nog bij dat ik de afgelopen week weer mijn burgerplicht heb gedaan. Het plaatselijke bejaarden gebouw was ingericht als stembureau, dus daar weer mijn democratische plicht vervuld. Het weekend dan maar weer. Een dag waarin ik toch weer aandacht moest besteden aan mijn vissen populatie. Aquarium schoonmaken, filters schoonmaken van mijn aquarium en van de vijver. En dan er achter komen dat het filter van mijn vissentank niet meer werkt. Wat ook een verklaring was voor de deplorabele status van mijn vissen verblijf. Dus op de motor stappen, naar Amersfoort crossen en daar een pomp aanschaffen. Plus natuurlijk nog wat andere accessoires, zoals voer. En omdat ik toch onderweg was, even een omweg gemaakt op de brommer. Zondag was het even mooi weer. Dus een rondje langs de IJssel gereden. En aan de IJssel kon je goed zien dat het redelijk nat was de afgelopen tijd. Het water stond behoorlijk hoog. Normaal rij je over de dijk en zie je in de verte nog een rivier liggen. Daar was nu geen sprake van. De IJssel klotste gezellig tegen de dijk aan. En met het zonnetje erbij, was het echt een mooi gezicht. Helaas toch nog onderweg overvallen door een regenbui. Dat was dan wel weer jammer. Maar niets dat droge sokken niet kon verhelpen. Thuis nog de laatste race van het seizoen bekeken. Wat een seizoen voor Red Bull. Met een overwinningspercentage van 86% alleen al voor Max. Voor het team was het zelf 95%. Not bad. En daarmee sluiten we deze bijdrage maar weer af.

Volgens meteorologen is afgelopen week de winter begonnen. Maar dat is alleen omdat die gasten niet kunnen onthouden dat de winter op 21 december begint. Hoe dan ook, het was meteen een stuk kouder en ik heb ook al twee keer het ijs van mijn auto moeten krabben. En op donderdag kreeg ik eindelijk mijn winterbanden op mijn auto. Ik had nota bene al eind september de afspraak gemaakt, en ik was nu pas aan de beurt. Ik ben maar zo vrij geweest om meteen maar een afspraak te maken voor de zomerbanden wissel. Anders is het augustus en krijg ik dan pas mijn zomersloffen. Het weekend dan maar? Ook dat kende weinig hoogtepunten. Ondanks de dalende temperaturen toch mijn kilometers gemaakt op de motor. Als je maar een goed pak hebt, en goede handschoenen kom je een heel eind. Al moet ik toegeven dat na 100 kilometer mijn vingers toch een beetje koud begonnen te worden. Op zaterdag kwam mijn moeder nog langs, wat uiteraard weer heel gezellig was. En we zijn ook erg sustainable geweest van het weekend. Op beide dagen heb ik mijn eigen bio energie centrale aangemaakt. Want ik heb geleerd dat een bio centrale niet bijdraagt aan CO2 stijging, als je hout verbrand. Je vraagt je dan wel af wat mensen tegenwoordig leren op school bij scheikunde. Maar goed, ik doe er mijn voordeel mee. Lekker op deze dagen lekker mijn eigen haard zitten stoken. Dat vind ik toch wel fijn aan de winter. Zoals ik al memoreerde, er waren weinig hoogtepunten te melden deze week. Dus dat was het weer.

Op het werk wordt het steeds drukker. Lijkt me iets met de tijd van het jaar te maken hebben. Einde van het jaar, en zo. Dus het weekend dan maar. Dat was redelijk standaard. Op zaterdag dacht ik dat het droog zou blijven. Dus de motor gepakt, want ik wilde ook nog mijn versnelling indicator instellen. Die was een beetje ontregeld geraakt. Maar al na een half uur zat ik in de regen rond te rijden. En dat was minder. In de middag nog mijn moeder opgehaald, en samen met haar de kwalificatie bekeken van de Las Vegas show. Op zondag had ik al de moed opgegeven om nog buiten te komen, want een ezel stoot zich niet twee maal aan dezelfde steen. Dus lekker piano aan gedaan. Lekker een paar uur liggen badderen, met koffie, boek, muziek en tablet. En het tijdsbestek van een paar uur, mag u hier letterlijk nemen. Maar verder was er weinig boeiends te vertellen over de zondag. Uiteraard nog wel de F1 wedstrijd bekeken. En die was vermakelijk. En dit waren alweer de hoogtepunten van de week.