www.simonfaber.eu

De afgelopen week weer aan het werk gegaan. Dus op naar Antwerpen. Daar begon ook alles al in een kerststemming te komen. Toen ik op donderdag ging uitchecken bij mijn hotel, werd mij tot mijn spijt medegedeeld dat men het hotel ging sluiten per 1 januari. Dus moet ik op zoek naar een ander hotel wat in de buurt van mijn werkplek is.

Het weekend dan maar. Zaterdag nog naar mijn moeder gegaan. Er zijn nog een aantal zaken die administratief afgehandeld moeten worden na het overlijden van mijn vader. Je staat er eigenlijk niet bij stil, maar er zijn toch wel een hoop instanties die ingelicht moeten worden. De bank, verzekeringen, abonnementen het gaat maar door. En dan wordt er al een aantal instanties automatisch op de hoogte gebracht. Zoals pensioenfonds, belastingdienst. Dus zaterdagochtend bij mijn moeder doorgebracht.

Verder had ik echt nog wel het idee om op zondag lekker op de motor weg te gaan. Maar het was mij te slecht weer. Tenminste in dat deel van Nederland waar ik woon. Dus zondag thuis doorgebracht.

Rest mij niets anders dan nu de lezers van dit blog allemaal een fijne kerst toe te wensen. En ook alvast een goed uiteinde van het jaar.

En zoals altijd……  Ik hoop dat jullie met evenveel vingers het nieuwe jaar weer beginnen.

Zoals jullie gemerkt hebben, heb ik vorige week verstek laten gaan met mijn kast bijdrage. Dat had een reden. Op woensdag 5 december werd ik opgebeld op mijn werk door Marjolein. Mijn vader had zich niet zo goed gevoeld en had de huisarts op bezoek. Toen de huisarts er was, zakte mijn vader ineens weg en moest gereanimeerd worden. Met de ambulance is hij toen vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Ik ben uiteraard meteen in mijn auto gesprongen, en ben naar het ziekenhuis gereden. Mijn vader werd toen in slaap gehouden, want het reanimeren had hem wel een paar gebroken ribben opgeleverd. Maar toen ze hem weer langzaam uit slaap wilden laten komen, lukte dat niet. Het bleek dat hij nergens meer op reageerde. Hij werd dus alleen nog maar door de machines in leven gehouden. Op vrijdag is mijn vader toen overleden. We waren er allemaal bij. Mijn moeder, mijn zus met haar gezin en natuurlijk mijn gezin. Daarna kom je in een stroomversnelling van gebeurtenissen en dingen die geregeld moeten worden. Afgelopen donderdag was de crematie plechtigheid van mijn vader. Met heel veel belangstelling, en dat geeft gek genoeg toch een hoop troost. Dus het weekend stond ook in het teken in dingen regelen. Er komt nog een hoop administratieve rompslomp kijken bij overlijden ben ik inmiddels achter gekomen. Dus dat was wat mij de afgelopen twee weken heeft bezig gehouden.

Als enig ding wat ik over de werkweek kwijt wil is dat ik afgelopen vrijdag even weer mijn jaarlijkse beoordeling heb gehad van mijn werkgever. Het zijn gelukkig tot nu toe wel gesprekken waar geen verassingen uit naar voren komen. Dus even vanuit mijn thuiswerk situatie naar Utrecht rijden. Even babbelen met mijn manager, en weer terug. Een aardige onderbreking van de werkdag. Het weekend dan maar. Zaterdag was het in het midden van het land nog lang redelijk weder. Dus de motor uit de garage gehaald en weer een leuk ritje gemaakt door mooi Nederland. Langs de Lek, over de dijk. Heel leuk, want heel bochtig. Ook mochten wij op zaterdagavond nog weer naar Alphen kachelen voor de verjaardag van mijn zwager. Toen ik binnen kwam waren de borden 60, niet te negeren. En ik besefte ineens dat hij alweer 60 geworden is. Ok. Ik ga ook al aardig die kant op. Goh. Maar het was wel reuze gezellig daar in het Alphense. Maar om in Alphen nog te geraken was nog een hele klus. Ik dacht dat files op zaterdagavond niet voor zouden komen. Dus wel. Vanaf Utrecht tot Woerden. File. Ik zag ook allerlei bergingsvoertuigen rijden, dus ik vermoed dat een ongeluk hier debet aan was. Maar uiteindelijk toch nog wel op de plaats van bestemming gekomen. Zondag was het mij te vies weer om op de motor te gaan. Maar Marjolein had een alternatieve activiteit verzonnen. De kerstboom optuigen! Niet mijn favoriete bezigheid, en bovendien vond ik dat nog veel te vroeg. Maar u raadt het waarschijnlijk al. De kerstboom staat inmiddels in huize Faber. Dit waren dan alweer de hoogtepunten van de week. Volgende keer meer.

geen bijdrage

De werkweek: 5 dagen. Check. 3 dagen Antwerpen. Check. 2 dagen Nederland. Check. Zo dat was de werkweek. Dan nu over naar het weekend. Zaterdag vierde de partner van een neef van ons, zijn 50 jarig bestaan. En dit vierde hij in de plaats van Sodom en Gomorra. Amsterdam. Dus op de zaterdag avond mijn schoonzus en haar man in onze auto geladen en uiteraard ook Marjolein, en wij op naar Amsterdam. Hij had, samen met zijn tweeling broer, een kroeg afgehuurd. En het bleek dat ze met zijn tweeën toch heel veel mensen kenden. Kortom de kroeg zat behoorlijk vol. Als extra grote verassing besloot onze neef om meteen zijn partner een huwelijksaanzoek te doen. In die volle kroeg. En dat na 25 jaar. Dus volop feestvreugde. Volgend jaar dus weer eens een bruiloft in het verschiet. Op zondag toch maar weer mijn motor van stal gehaald. Ik was er zaterdag niet aan toe gekomen, omdat ik letterlijk bij ons wel buien zag hangen. Achteraf had het makkelijk gekund, maar ja. Achteraf. Dus op zondag toch maar even weer de Veluwe over gecrossed. Zelfs tot aan Kampen gekomen, en via Kampen door de polder weer op huus an. Want we moeten uiteraard wel om 2 uur voor de buis zitten, om de F1 weer te volgen. Ook dat is gelukt. En daarmee kunnen we de week weer afsluiten.