www.simonfaber.eu

Kast:Genoten, Een zeer gezond en gelukkig nieuw jaar. Hebben we het weer met zijn allen gehaald het nieuwe jaar ? Laten we het hopen. De vorige week begon uiteraard met de Kerstdagen. Eerste kerstdag kwamen mijn ouders en, voor het eerst als opmerkenswaardige gebeurtenis, het vriendinnetje van Martijn. Ik had u toch al op de hoogte gebracht van het feit dat mijn oudste zoon zich inmiddels op het liefdespad had begeven ? Dus we waren met ons zevenen. Traditiegetrouw hield dit in dat we lekker gingen gourmetten, en ik mag wel zeggen dat het allemaal zeer gezellig en lekker was. Tweede kerstdag brachten we met zijn viertjes door. Alweer zeer traditioneel. Marjolein had zich zeer uitgeslooft in de keuken, dus ook deze dag kwamen we weer zeer goed doorvoed door. Vervolgens braken voor mij een drietal vrije dagen aan. Ik zal daar ongetwijfeld niet de enige in zijn geweest. En ik heb werkelijk genoten van deze dagen. Een beetje rondlummelen, en je verder om weinig druk maken. Vrijdag nog met Ruben wat vuurwerk gekocht, want dat hoort er uiteraard ook bij. Ouderjaarsavond lekker thuis gevierd. Martijn bracht zijn oudejaarsavond door bij de ouders van zijn vriendin. Zelf hadden we vrienden over en mijn schoonzus en haar man, alsmede mijn ouders. Al met al waren we toch al met veertien man het oude jaar aan het uitluiden. Toen om 12 uur het nieuwe jaar was begroet, schoten we uiteraard meteen naar buiten om het knallen te laten aanvangen. Eerst miezerde het een beetje, maar dat hield ons niet tegen. Toen echter een kwartiertje later het op hield met zachtjes regenen en het werkelijk begon te hozen, besloten we toch maar om voortijdig een eind te maken aan het geknal. Als ook je aansteeklont dooft vanwege de regen, heb je toch wel een plens regen inmiddels geincasseerd. Dus dat was jammer. De volgende dag, ook weer geheel traditiegetrouw, naar mijn ouders geweest voor de nieuwjaarsvisite. Daar eten we dan ook. En ik moet u bekennen dat ik nu wel blij was dat de festiviteiten waren afgelopen, want toen ik thuis kwam had ik echt nog uren een volgevreten en vadsig gevoel. Omdat het op nieuwjaarsavond gelukkig droog was, hebben Martijn, Ruben en ik alsnog ons vuurwerk maar afgestoken. En zo was alles nog goed gekomen.

De werkweek voor de kerst heeft niet veel bijzonders gebracht. Ik was vrijdag er al voorbereid dat men op het laatste moment mijn vrij in zou trekken, maar dat is gelukkig niet gebeurt. Vrijdag was zelfs een genot om naar huis te rijden, want het was super rustig. Zaterdag vierde de vrouw van mijn zwager haar verjaardag. En dat was wel gezellig. We zijn wezen bowlen, en ik moet zeggen dat ik hier echt niet goed in ben. Zelfs mijn zonen gaan mij nog voorbij. Daarna nog lekker wezen happen en gezellig samenzijn gedaan. Op zondag niet veel uitgevoerd. Je moet je dan toch al langzaam voorbereiden op de kerstdagen. En omdat deze dagen in een andere week vallen, kom ik hier graag de volgende kast op terug. De Kast wil ik alvast een goede jaarwisseling toewensen, met net zoveel vingers het nieuwe jaar beginnen als je er mee eindigt graag !

December is druk qua werk. Ik heb in principe wel vrij gevraagd tussen kerst en oud/nieuw, maar vorige week hoorde ik het management al roepen dat verloven tussen kerst en oud/nieuw worden ingetrokken. Niet fijn, dus. Dinsdag was het uiteraard St. Nicolaas. De Sint heeft mij weer enorm verwend. Ik noem een DVD van The Young Ones (seizoen 2), een DVD van Red Dwarf (eerste seizoen), een PC spel (ROMA) en een boek van Steven King (het laatste deel uit zijn donkere toren cyclus). Kortom, hulde aan de Sints. Ik vermaak me er wel mee. Maar snel over naar het weekend. Vrijdagavond helaas niet gelopen. Het regende, en ik voelde mij ook niet geheel en al tjoppe, en hondsmoe. Alsof ik iets onder leden heb. Zaterdag ochtend vertrok mijn meisje met onze oudste zoon naar Bremen. Ikzelf bleef met Ruben achter. Zij vertrok al om half 8, dus na die tijd heb ik me nog maar een keer omgedraaid. Verder maar eens de PC van mijn nichtje onderhanden genomen. Zie mijn belevenissen van vorige week. Ik ben er nu achter gekomen hoe diep de internet explorer van Microsoft eigenlijk verweven is met het Windows XP gebeuren. Bij haar was iets mis gegaan bij het installeren van IE versie 7. Gevolg voor haar was dat ze invoervelden in het wereldwijde web niet meer kon invullen. Maar het bleek ook dat in het Windows XP gebeuren een heleboel invoervelden niet meer te benaderen waren. Het zit behoorlijk met elkaar verweven. Uiteindelijk heeft de Doctor toch de PC weer beter kunnen maken, maar toen was het alweer tijd om naar mijn schoonzus en haar man te gaan. Ik zou daar blijven eten, en een genoeglijke avond doorbrengen. Mijn zwagert echter had mij voordat ik zou vertrekken al opgebeld of ik ook nog even naar zijn PC wilde kijken...... Toch heb ik mij uitstekend vermaakt. De PC mankeerde niets, wat een formatering van de harde schijf niet kon verhelpen, dus dat zat wel goed. Zondag kwam in de vroege middag Marjolein en Martijn weer nach Hause, wo alles immer besser ist. Martijn was in Bremen eerste geworden, en hier aardig trots op. Het was toch een internationaal toernooi, weliswaar niet zo zwaar als het Master toernooi wat daar ook gehouden wordt, maar toch goed bezet. Je speelt dan ook eens tegen wat andere spelers dan al die kaaskoppen. Zijn zwaarste wedstrijd was tegen een Pool. Die jongen zag er uit als een klein jerommeke, en dat was toch wel heel lastig. Verder de dag doorgebracht met het bewonderen van de verkregen DVD’s en het lezen van mijn nieuwe boek. En toen werd het weer vanzelf maandag.

De afgelopen week was mijn vader jarig. Op donderdagavond even bij mijn ouders langs geweest om hem te feliciteren met het behalen van zijn 75e verjaardag. Niet te lang gebleven, want zondag viert hij het echt. Vrijdag was een vroegertje voor de heer Faber. Officieel zou ik om half vier een afspraak hebben met mijn baas in Nieuwegein om beoordeeld te worden, maar de secretaresse had mij al gebeld of dit niet wat eerder kon. Om een uur ’s middags, in Nieuwegein. Ach vooruit dan maar. Dus om kwart voor een was ik in Nieuwegein, en om 10 over een stond ik alweer buiten. En om nu weer helemaal terug te rijden naar Gouda, voor een paar uurkes. Nee, dat wilde ik niet. Dus ik heb deze uren maar verantwoord onder het kopje werkoverleg. Dus ik op tijd thuis. Wel een lekker gevoel moet ik zeggen. Het was nu ook voor het eerst in mijn carriere dat ik in de baas zijn tijd kon gaan hardlopen. Zaterdag moest ik de kerstboom halen. Normaal hergebruik ik een kerstboom uit mijn tuin, maar dit keer besloot ik om eens een verse boom bij de leverancier te halen, want de kerstbomen in mijn tuin werden wat armetierig. Uiteraard na het halen van de boom volgt het optuigen van het exemplaar. Dit keer was het een groepsgebeuren. Normaal tuig ik altijd de boom alleen op, omdat Marjolein en de kinderen rond die tijd altijd een toernooi hebben, maar dit jaar ging die vlieger niet op. Het resultaat was, uiteraard, weer adembenemend. Zondag vertrok Marjolein met Martijn om 6 uur ’s morgens naar Berghum (Fryslân). Hij moest om 8 uur daar op de weegschaal staan. Hij werd in dit toernooi derde. Bij terugkeer van de judoploeg zijn we vervolgens naar mijn ouders gegaan om de verjaardag van mijn vader te vieren, samen met het gezin van mijn zus. Om een uur of 6 trokken we met de hele ploeg richting chinees. Hier weer lekker gegeten, gelukkig zat in de chinees/indische rijsttafel een portie babi pangang zodat ik de score op 1 kan zetten ! En, o ja, uiteraard was het LEKKUUUUURRRRH ! Verzadigd en verkwikt ging de familie na afloop weer op huis aan, om daar het einde van het week af te wachten.

Het is inmiddels weer december geworden, beste lezert. Dat houdt voor de heer Faber in elk geval in, zeer veel feestgedruis, en zeer druk. In mijn familie is het namelijk bijzonder populair om in december jarig te zijn. Dus zaterdag werd nog gekoesterd door ons, als zijnde een feestvrije dag. Wel druk geweest, want ik mocht nog op jacht naar een aquariumpomp. Mijn vissen keken namelijk bijzonder mistroostig vanuit een met alg en troep vervuilde bak. Inspectie leverde een kaduuke pomp op, dus een vervangingsinvestering was op zijn plaats. En als je dan toch in zo’n aquariumhal staat, dan moet er ook maar een aanvullingsinvestering op het vissenbestand plaatsvinden. Zondag was mijn zwagert jarig. Hij bijt traditioneel in december de spits af. Dus op naar alphen aan den rijn. En je zit natuurlijk in de automatisering, dus krijg je vervolgens van je nichtje een laptop op je schoot gedouwd, met de mededeling dat de internet explorer en de virusscanner het niet doen. En of je mischien tijd heb om het te verhelpen. Daar komen ze natuurlijk een kwartiertje voor je geplande vertrektijd mee aan zetten, dus het gevolg is dat ik de laptop maar mee heb genomen. Ik zie ze immers binnenkort toch wel weer op de volgende verjaardag, alwaar ik hoop dat ik de laptop weer in werkende staat heb gekregen. En dat was weer de samenvatting van de afgelopen week.