www.simonfaber.eu

Ik mag wel zeggen dat ik geschokt was door het nieuws wat Marcel heeft getroffen. Dit overschaduwt uiteraard de gebeurtenissen van de afgelopen week. De afgelopen week was voor mij een korte werkweek van slechts twee dagen. Daarna volgde uiteraard Kerst:mis. Eerste Kerstdag met het gezin doorgebracht. 's Avonds lekker lopen schransen (lamsvlees) en overdag een beetje spelletjes lopen doen met het gezin. Lekker kneuterig ! Tweede Kerstdag kwamen de ouders en schoonouders ter visite. Met hun zitten gourmetselen, en ook dit valt uiteraard in de categorie LEKKUUUUURRRRHH. Derde Kerstdag alleen maar zitten uitbuiken en verder niets ! Vierde Kerstdag met het hele gezin naar de film Harry Potter en de geheime kamer. Het is traditie geworden in huize Faber dat we in de kerstvakantie in elk geval nog naar de film gaan, en dit jaar gingen we dus naar Harry Potter. Vijfde Kerstdag had de werkgever van Marjolein er voor gezorgt dat we met zijn allen naar het Cascade Circus te Utrecht gingen. Dit circus heeft zijn tenten neergeslagen in de stadsschouwburg van Utrecht, en ik moet zeggen zeer de moeite waard. Inmiddels zijn we aan de Zesde Kerstdag bezig, en ik mag wat kleine klusjes in huis doen. Lampjes op hangen, gaatjes in de muur boren, kortom lekker rolbevestigend bezig zijn.
Verder rest mij niets anders dan mijn Kast:genoten en allen die hun lief zijn een prettige jaarwisseling te wensen. Zorg dat u met net zoveel vingers en ogen het nieuwe jaar begint, als waarmee u het oude heeft afgesloten. Laten we hopen dat 2003 een toppertje wordt.

In deze tijd van bezinning kijk ik weer terug op de afgelopen week. Het zijn met recht de donkere dagen voor kerst, mijne heren. Maar dat was u waarschijnlijk ook al opgevallen. Spectaculaire gebeurtenissen zijn achterwege gebleven de afgelopen week. Ik kon weer een beetje gaan hardlopen, en verder mocht ik nog weer een volledige werkweek naar mijn werk. Ik merk wel aan mezelf, dat ik het allemaal een beetje zat word. Ik wil VRIJ!!!!!
Op zaterdag ben ik er nog op uit getogen om een kerstboom te scoren. Ik ben altijd laat met dit soort dingen. Ik heb nog een redelijk groen exemplaar kunnen bemachtigen. Het versieren kwam als taak ook al op mijn tengere schouders te liggen, want moeders was met kroost ...... Affijn, de trouwe lezertjes weten inmiddels wel wat gebruikelijk is in huize Faber. Zondag beetje zitten computeren, lezen en schaatsen kijken. Kijk, dat zijn nog eens fijne zondagen.
Mag ik tenslotte van deze plek alle Kast:Bewoners en Kast:Lezertjes een prettige kerst en oud en ook nieuw toewensen ?
Ja ?
Prettige kerst en oud dan wel nieuw !

Uiteraard is vorige week december losgebarsten, ik hoef u hier uiteraard niet aan te herinneren. Een feestmaand. Dat begon afgelopen 5 december dus met St. Nicolaas. Hoewel wij geen gelovigen meer thuis hebben, handhaven wij toch het feest van Sint en Piet. Ik vind het altijd wel gezellig en daar ben ik thuis gelukkig niet de enige in. Ik ben dit jaar bedacht met twee SF boeken (jawel, Science Fiction !), een portmonaie en twee CD opbergdingetjes. Kortom, een geslaagde keuze van de Goedheiligpersonen. Zaterdag vierde mijn zwager zijn verjaardag. Hij is de eerste van deze maand, maar geloof me u zult deze maand nog een aantal Kast:Bijdragen van mij tegemoetzien, waar ik u kan mededelen dat er weer een verjaardag gevierd (had) moet(en) worden. Maar goed, zaterdag dus de eerste in de reeks van mijn zwager. Dus kon ik braaf naar Alphen aan den Rijn kachelen. Zondag was de dag des Heren, dus lag ik lekker lui op de bank in mijn nieuw verkregen boeken te lezen. Ook had de Sint ons gezin vergast op de video van Spiderman. Dus ook deze zondag maar eens bekijken. Goed gecast, deze rolprent, behalve dan Spiderman zelf. Behalve dit feestgedruis van afgelopen week, moest er ook nog gewerkt worden, want u weet wel, Arbeid maakt vrij ! Voor de verandering mocht ik maandag en dinsdag naar het immer gezellige Utrecht tijgen. Men had mij verzocht om bij Axent eens naar de COOL:Plex modellen te kijken. Leuk, weer eens COOL:Plex ! Ik kreeg toch een beetje heimwee naar de ontwikkeltool van weleer.

Het was bitter, bitter koud de afgelopen week. Wellicht is u dit ontgaan, maar het vroor in Nederland ! En heren van het Kast:Gebeuren, ik ben zwak geweest ! Bijzonder zwak, zelfs. Ik heb de kou aangegrepen als excuus om NIET te gaan lopen. Achteraf schaam ik mij dood, maar ik merk nu wel dat biechten helpt. Om toch dan maar wat aan sport te gaan doen, besloot ik woensdag om, in het plaatselijke zwembad, baantjes te gaan zwemmen. Wel, mijne heren, dit was wat mij betreft een eenmalige actie. Wat is dat saai ! En buiten dat ook stront vervelend. Bovendien moet je constant middelbare dames, die uiteraard naast elkaar moeten zwemmen, vanwege de sociale babbel, zien te ontwijken. Dus in plaats dat je het zwembad in een rechte lijn kan overzwemmen, is de koers die je moet varen een vrij grillige. Een baantje zwemmen beslaat op deze wijze al gauw drie baantjes (sommige middelbare vrouwen zijn namelijk nogal breed). Na verder de werkweek zonder kleerscheuren te zijn doorgekomen, brak ook weer uiteindelijk het weekend aan.
Zaterdag moest Marjolein werken. Dit betekende vervolgens dat ik met mijn kinderen ter judo moest tijgen. Dit maal was de stad Wijk bij Duurstede het bedevaartsoord. Ondanks waarschuwingen die ik aan alle kanten mocht ontvangen, was het godlof niet glad. Dat dit zeer plaatselijk was bleek uit het feit dat het in Amersfoort wel spiegelglad was, want Marjolein had toch behoorlijk moeite gehad om de auto tot stilstand te krijgen op de plek die zij had uitgekozen.
Zondag vierden wij het feit dat mijn vader zaterdag jarig was geweest. Omdat mijn moeder nog niets mag tillen en dergelijke (zij herstelt nog van een galsteen operatie), hadden wij ons huis ter beschikking gesteld voor het borrelen. Des avonds nog met het gezin van mijn zusje, mijn ouders en mijn eigen gezin naar de Tex Mex geweest. Daar de nodige Coronaatjes genuttigd, vrouwlief bestuurde gelukkig de voiture, en deze weggespoeld met een Ierse koffie. Ook het eten was wederom een aanrader. In dit kader wil ik dan ook graag de Kast:Kreet aanheffen: LEKKUUUURRRHHHH ! Na die tijd even lekker uitbuiken te huize Faber en daarna weer ter bedde gegaan. Ik denk dat ik weer een drukke week tegemoet ga, maar ik zal me groot houden.

n het Hoevenlaakse gaat alles vredig zijn gangetje. Wij zijn echter behoorlijk druk. En zeker de afgelopen week. Maandag werd mijn moeder opgenomen in het ziekenhuis. Ze moest geopereerd worden aan galstenen. Deze dingen dienden in elk geval operatief verwijderd te worden. Dus maandag avond mocht ik met mijn vader op ziekenhuis bezoek. Mijn auto had ik geparkeerd aan de zijkant van het ziekenhuis, alwaar ik in de veronderstelling was dat het mocht. Ik moet zeggen dat blijkbaar de anaestesie in de loop der jaren enorme vooruitgang heeft geboekt. Was het vroeger nog zo, dat je werkelijk volledig voor pampus lag als je geopereerd was op een dag, tegenwoordig is dat niet meer zo. Mijn moeder was rond het middaguur geopereerd en des avonds was ze al weer volledig aanspreekbaar. Hulde aan het vak der anaestaesie. Je verrekt dan nog wel van de pijn, maar daar schijn je ook morfine voor te kunnen krijgen. Ik was behoorlijk onder de indruk van de stenen die verwijderd waren. Mijn moeder had ze van de chirurg meegekregen, en ze stonder ten toon gesteld op het nachtkastje. Met deze stenen had je een leuk begin voor een grindpad.
Woensdag is ze weer thuis gekomen, en ook dat vind ik vrij rap na zo'n buikoperatie. Ze zijn zo knap tegenwoordig.
Zaterdagavond ben ik nog naar een demonstratie avond geweest van de judo club waar mijn kinderen lid van zijn. Ik wist niet dat er zoveel vechtsporten bestonden !
Yosheikan, pentjak silat, karate, tae-kwondo het kon niet op, en ook nog veel meer.....! Wel spectaculair uiteraard. De judo kinderen mochten voor het publiek ook nog hun kunsten vertonen. Wel grappig. Zondag nog een verjaardag met veel en lekker eten. En zo gaan de dagen in vreugde voorbij.