www.simonfaber.eu

Kerst sloeg de afgelopen week toe. Twee dagen niet naar den opdrachtgevert. De kerst hebben we volgens onze eigen traditie gevierd. Eerste kerstdag kwamen Martijn en zijn vriendin, Ruben, mijn ouders en een tante van Marjolein nog ter kerst. Een traditie die we al jaren voeren. ’s Middags vloeide er drank. ’s Avonds met zijn allen ter kerstdis. U begrijpt het, het was beregezellig. Ook de tweede kerstdag verliep traditioneel. Alleen met zijn tweeen. En ook met zijn tweeen hadden wij een genoeglijke kerstdag. En op deze wijze waren al twee dagen van de werkweek weer verlopen. Woensdag behoorde ik bij het selecte groepje mensen die nog naar hun werk reden. Qua werkverkeer was het heel erg genieten. Het blijkt nu dat ik echt in een uur tijd van huis naar mijn werk toe kan. Zowel heen als terug! En ook op het werk was het lekker rustig. En na drie van heerlijk werkgenot brak het weekend alweer aan. Zaterdag nog even vuurwerk aangeschaft. Want zondag was het oudjaar. Ook hierbij speelde de traditie een grote rol, namelijk mijn schoonzus en haar man kwamen bij ons het oud en nieuw uitzitten. Als we in Nederland zijn met oud en nieuw gaan we het ene jaar naar hun, het andere jaar komen ze bij ons. Om twaalf uur in onze tuin het siervuurwerk afgestoken en daarna nog even naborrelen. Dus het was een uur of 3 toen ik mijn bed zag. Ook traditiegetrouw.

Ik dacht de afgelopen week dat het wel wat rustiger zou worden op ’s lands heren wegen. Niets was echter minder waar. Het bleef bijzonder druk. Om het maar eens op zijn Haags te zeggen: Teringdruk. Een vieze tegenvaller. Maar uiteindelijk toch nog de eindstreep van de werkweek weten te halen. En toen was het weer weekend. Mijn vader was halverwege december jarig, en wij hadden hem een avondje uit kado gedaan. Naar een voorstelling van Hans Klok. Dus op zaterdagavond mijn ouders in de auto geladen en op weg naar het Orpheus theater in Apeldoorn. Je merkt tijdens de voorstelling dat het geheel terecht was, dat hij in Las Vegas een show mocht hebben. De kwaliteit van het gebodene was bijzonder groot. Behalve zijn eigen optreden, traden er ook nog andere artiesten in op. Acrobaten en dergelijke. Kortom, wij hebben ons met ons vieren bijzonder vermaakt. Ook was de logistiek van Orpheus bijzonder goed geregeld. Binnen een half uur na afloop van de voorstelling zaten we al op de snelweg naar huis. En in dat half uur hebben we de jassen uit de garderobe moeten halen, de auto uit de parkeergarage en door de stad Apeldoorn naar de snelweg gereden. Daar kan de Flint in Amersfoort in ieder geval nog een punt aan zuigen. Maar de belevenissen van het weekend waren nog niet ten einde. Zondagavond was het de avond voor Kerst. Voor ons het moment om met mijn zwager en zijn gezing uit eten te gaan. Onbeperkt Tapas eten in Hoevelaken. Hierbij kan de bekende kast:kreet weer worden aangeheven. En toen moest Kerst nog beginnen! Maar dat is voor de volgende kast:bijdrage. Rest mij niets anders dan de Kast:Genoten en hun familie een voorspoedig 2018 te wensen.

Een week vol met slecht nieuws de afgelopen week. Ik mag zelfs zeggen dat deze week een rot week was. Eerst kregen we het verschrikkelijke nieuws dat een vriendin van ons de ziekte van Kahler heeft. Dit is een soort bloedkanker. Dus dat was best wel heftig. Ik ken haar al zo’n 36 jaar, Marjolein nog langer. Dus daar word je best wel een beetje stil van. Toen kregen we van een andere vriendin te horen dat de moeder van deze vriendin was overleden. Ook hierbij geldt dat ik haar al langer dan 40 jaar ken, en Marjolein kent haar al vanaf de lagere school. Dat zijn dan van die berichten die je eigen kleine soresjes even in een ander perspectief plaatst. Zoals het feit dat ik donderdag zakte voor mijn motorvaardigheden rij examen. Iets wat ik vrijdag nog weer enigszins goedmaakte door te slagen voor mijn motor theorie examen. Dan is dan in het kader van eerdere berichten totaal niet belangrijk meer. Toch was ik wel blij met het feit dat ik in ieder geval voor mijn theorie examen wel geslaagd was. Zoals ik het overal ook verkondigde: Ik zou mij toch wel een beetje schamen dat ik, met reeds 36 jaar een auto rijbewijs, gezakt zou zijn voor het theorie examen. Zaterdag kon de kerstboom weer tevoorschijn worden gehaald, en hebben Marjolein en ik nog een boom opgezet. Plus de tuin versiert, en de voortuin. De zondag niet veel gedaan.

De tijd van kerstbijeenkomsten is weer aangebroken. Gelukkig worden die dingen op dezelfde dag gepland. Op donderdag moest ik zowel bij de bijeenkomst van mijn klant zijn, alsook bij mijn werkgever. Dus in de middag dan maar naar mijn klant, en halverwege dat gebeuren weer in de auto springen om in de avond bij mijn werkgever te mogen zijn. Maar ik kreeg wel een kerst attentie van mijn klant. Dat is wel aardig, en gebeurt niet altijd kan ik u verklappen. Maar door dit gebeuren kon ik in de avond niet naar de verjaardag van mijn vader. Gelukkig vierde hij het ook nog voor de intimi op zaterdag. Dus zaterdag was het weer verzamelen bij mijn vader, eerst even met zijn allen indrinken en daarna naar een restaurant in het gezellige Hoevelaken. Ik mag wel weer zeggen dat het lekker en gezellig was. Op zondag met zijn tweeën kerstkaarten zitten schrijven. Niet de favoriete bezigheid van Marjolein, maar met zijn tweeën toch zo gebeurt. En dat gold eigenlijk ook voor het weekend. Dat was ook zo gebeurt.

Mijn vader gaat weer in de lappenmand. De afgelopen week belde mijn moeder toch redelijk bedrukt op dat mijn vader weer naar de dokter ging met darm gerelateerde klachten. Die vertrouwde de klachten niet en na wat bloedonderzoek kreeg mijn vader te horen dat hij bij het ziekenhuis weer nader onderzocht moet worden. Ik vraag me af of de hoeveelheid medicijnen die hij moet slikken vanwege zijn eerdere hartklachten hier niet ook debet aan zijn. Maar goed, ik ben geen medische doctor arts. En verder sloeg december weer toe de afgelopen week. En dat betekent dat de festiviteiten weer afgetrapt worden door de verjaardag van mijn zwager. En daar mochten we dus zaterdagavond weer naar toe. In Alphen. Dus op zaterdagavond lekker laat in mijn bed, maar wel gezellig. Ik kwam er ook achter dat ik de volgende week nog een theorie examen moet doen voor mijn motor rijbewijs. Dus werd het tijd om het boekje maar eens open te slaan, en er ook lering uit te trekken. Dus daarmee heb ik mijn weekend weer gevuld.