www.simonfaber.eu

Wat mij betreft zijn de donkere dagen voor kerst alweer aangebroken. Het is donker als je van huis gaat. Het is weer donker als je thuis komt. Heel naar. Nog maar een dikke maand en dan gaan de dagen gelukkig weer lengen. Kortom. De weken zijn voor mij weer een donker gat, waar ik met moeite weer tracht te herinneren wat er ook alweer gebeurde.

Op zaterdag in ieder geval nog bezig geweest met allerhande klusjes. De tuin winterklaar maken, zeg maar. Meer specifiek: De vijver winterklaar maken. Bij die uitdrukking heb ik nog steeds na al die jaren nog associaties met de typetjes van van Kooten en de Bie, als Jacobse en van Es. Maar dat is een leeftijdsverschijnsel, en het zorgt er in ieder geval er voor dat ik met een glimlach aan de klusjes begin. Blad van de waterval verwijderen, de pomp nog even schoonmaken. Wat nog best een koud en nat karweitje is. Verder mocht ik nog op jacht naar nieuwe TL armatuur voor mijn aquarium bak. In de huidige versie die ik heb zit een contactje los. En nu moet ik handmatig iedere ochtend een beetje friemelen met de TL balk om hem weer functionerend te krijgen. Niet een gewenste situatie. Dus op zoek naar vervanging. Dat valt nog niet mede. Eerst in Hoevelaken, bron van alles wat goed is, gezocht bij dieren speciaalzaken. Zonder resultaat. Dan naar Amersfoort tijgen. Vroeger kon ik in Amersfoort probleemloos zo drie a vier aquariumzaken opnoemen waar je alles op dat gebied kon krijgen. Maar of het nu aan de recessie ligt, of dat aquaria uit de mode zijn. Ik weet het niet. Maar van alle zaken die ik vroeger nog kende was er maar een over. De rest was gesloopt en/of gesloten. En in die ene zaak die ik dan nog wel wist te vinden, konden ze me ook niet helpen. Dan maar op het grote interweb rond gaan snuffelen. Maar door de jacht ging toch een groot gedeelte van mijn zaterdag voorbij. Zaterdag avond kwam Martijn nog even langs, om te checken of zijn ouders het nog goed maken. Altijd gezellig.

De zondag in absolute rust doorgebracht. 's Avonds nog de F1 gekeken. Was niet veel aan, moet ik bekennen. Ik heb leukere races gezien. Dus hier zullen we het deze week maar weer bij laten.