www.simonfaber.eu

Goed, de werkweek zal ik nu maar weer voor besproken verklaren, zodat we door kunnen gaan met het bespreken van het weekend.
Zaterdag hadden we een bijeenkomst van de Florida Bastards. Een uitleg is hier op zijn plaats. Een aantal jaren geleden zijn we met onze vriendenclub naar Florida geweest. Een gezamenlijke vakantie, zo u wilt. Ik heb het waarschijnlijk hier al vaker gememoreerd, maar deze vriendenclub bestaat al minimaal sinds 1982, of zo. Dit ter achtergrond. Echter sinds we met zijn allen naar Florida, gemeente Amerika, zijn geweest is onze zelfgekozen bijnaam de Florida Bastards. Dit vrij naar het destijds o zo populaire programma Benidorm Bastards. Zie hiervoor de wikipedia pagina.
Maar ik dwaal af. Zaterdag kwamen ze in ieder geval bij ons op visite. Marjolein had lekker gekookt, de open haard was aan (nu het nog mag), en het was dan ook reuze gezellig. En helaas was het al weer veel te snel voorbij.
Wat u waarschijnlijk niet weet is dat Marjolein graag mag paardrijden, en ook les krijgt in het mennen van een paard voor de kar. Eerder had haar instructeur haar al gevraagd of ze het leuk zou vinden om met de ruitervereniging waar hij lid van is, mee te gaan op een zogenaamde Snert tocht. Deze naam zegt niets over de kwaliteit van de rit, maar meer iets over het eten wat er daarna geserveerd wordt. Marjolein vond dit een leuk plan, en vroeg of ik niet mee wilde gaan op de kar. Dus zondag middag ik naar de manege gereden zodat ik mijn rol als passagier op de kar op mij kon nemen. En ik moet zeggen, het was heel leuk. Vanaf de ruitervereniging vertrok een stoet van allemaal rijtuigen. Getrokken door enkelspan, dubbel span en zelfs vierspan paarden. Onderweg trokken we in de bossen veel bekijks, en werd er driftig door het toekijkende publiek gefotografeerd. Halverwege de tocht werd er nog even gepauzeerd met hete chocolade melk en versnaperingen. Dus dit was een leuke zondag middag besteding. Wat mij opviel tijdens de rit, is hoe mooi Nederland eigenlijk is. Zelfs nog in november. Aan de snert heb ik mij niet gewaagd. Ik ben toen reeds naar huis gereden. Marjolein bleef nog wel voor de snert en wat dies meer zij. Thuis gekomen nog even de formule 1 bekeken. Mijn hemel, wat een mooie en spectaculaire wedstrijd. Jammer van Albon.
Dus dit was het weer voor deze week.